Τετάρτη, 11 Μαΐου 2016

NASA: Ανακαλύφθηκαν πάνω από 100 πλανήτες στο μέγεθος της Γης

Ο συνολικός κατάλογος των πλανητών που ανακάλυψε το Κέπλερ, περιλαμβάνει 1.284 νέους πλανήτες - Κάποιοι ενδέχεται να είναι βραχώδεις και να έχουν αναπτύξει ζωή.

Στοιχεία που ενδέχεται να ανατρέψουν το διαστημικό πρόγραμμα και να στρέψουν την προσοχή της εξερεύνησης του διαστήματος σε άλλες διαδρομές, ανακοίνωσε την Τρίτη (10/5) η NASA, αποκαλύπτοντας τα ευρήματα πάνω από 100 πλανητών στο μέγεθος της Γης, από το τηλεσκόπιο Κέπλερ.

Οι πλανήτες αυτές περιστρέφονται γύρω από άστρα, τα οποία εμφανίζουν διάφορα μεγέθη. Ο συνολικός κατάλογος των πλανητών που ανακάλυψε το Κέπλερ, περιλαμβάνει 1.284 νέους πλανήτες, αριθμός σχεδόν διπλάσιος από το σύνολο των προηγούμενων ευρημάτων. Όπως τόνισε η διαστημική υπηρεσία των ΗΠΑ, πρόκειται για το μεγαλύτερο συνολικά αριθμό που έχει ανακαλυφθεί ποτέ.
Οι περίπου 100 εξωπλανήτες που ανακαλύφθηκαν στο μέγεθος της Γης, θα απασχολήσουν εκτενέστερα τους επιστήμονες, οι οποίοι μέσω της στατιστικής, θα επιδιώξουν να καταλήξουν σε χρήσιμα συμπεράσματα για τη σύνθεσή τους. Βάσει υπολογισμού, οι πλανήτες που βρίσκονται εντός του Γαλαξία μας, του επονομαζόμενου και Milky Way, είναι αρκετές δεκάδες εκατομμύρια.

Σύμφωνα με τους αστρονόμους, πλανήτες που βρίσκονται μέχρι και σε απόσταση 1,6 φορές από την ακτίνα της Γης, ενδέχεται να είναι βραχώδεις και ως εκ τούτου, δεν αποκλείεται να έχει αναπτυχθεί ζωή. Ήδη κατασκευάζονται τηλεσκόπια, τα οποία θα τεθούν σε τροχιά και θα είναι σε θέση να εξερευνήσουν και αναλύσουν την ατμόσφαιρα των πλανητών αυτών.
http://www.protothema.gr