Δευτέρα, 2 Μαΐου 2016

Κέρκυρα. Όχι μόνο μένει, αλλά ενισχύει πτήσεις στην Κέρκυρα η Ryanair

Συνεργασία με τον Περιφερειάρχη για προβολή των Ιονίων Νήσων - Εγκαινιάστηκε η νέα βάση της Κέρκυρας - 12 νέα δρομολόγια από και προς το νησί - Στελέχη της Ryanair στην τουριστική ημερίδα της ΠΙΝ τον Μάιο
 Με τη Διευθύντρια Πωλήσεων και Μάρκετινγκ Ανατολικής Μεσογείου της Ryanair Chiara Ravara και την υπεύθυνη Πωλήσεων και Μάρκετινγκ για την Ελλάδα Δήμητρα Απατσίδου συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.
Στόχος της συνάντησης ήταν η ανάπτυξη περαιτέρω συνεργασίας της αεροπορικής εταιρείας με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και η ανταλλαγή απόψεων και ιδεών για την προβολή αφενός των Ιόνιων Νησιών, μέσα από τις διαφημιστικές καμπάνιες της Ryanair, και αφετέρου για την παροχή καλύτερης συγκοινωνιακής σύνδεσης των Ιόνιων Νησιών.

Καθώς αυτή τη στιγμή εκτελούνται τρεις πτήσεις εβδομαδιαίως Κέρκυρα – Αθήνα, ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος έχει ήδη ζητήσει από την Ryanair να εξετάσει την πιθανότητα πύκνωσης των πτήσεων ενώ συζήτησε, με τα στελέχη της αεροπορικής εταιρείας που τον επισκέφθηκαν, για την αναγκαιότητα διασύνδεσης και των υπόλοιπων νησιών των Ιονίων με την Αθήνα. Επίσης ο κ. Γαλιατσάτος ζήτησε να εξεταστεί η πιθανότητα διασύνδεσης της Κέρκυρας με τη Θεσσαλονίκη, γεγονός που θα εξυπηρετούσε επισκέπτες από τη Βόρειο Ελλάδα και θα ενίσχυσε τον τουρισμό για σύντομες αποδράσεις.
“Επιζητούμε συνεργασίες με όσους εργάζονται στον τομέα του τουρισμού. Το μονοπώλιο δεν ωφελεί καμία περιοχή, λόγω της αύξησης των τιμών και της πολιτικής που εφαρμόζεται, συνεπώς οτιδήποτε βοηθά στην κατεύθυνση της άρσης μονοπωλιακών καταστάσεων θα μας βρει συμπαραστάτες” τόνισε ο Περιφερειάρχης Θ. Γαλιατσάτος.
Τέλος ο Περιφερειάρχης προσκάλεσε τα στελέχη της Ryanair να παραβρεθούν στην δημόσια συζήτηση που προγραμματίζει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για το πρώτο 15νθήμερο του Μαΐου, οπότε και θα παρουσιαστεί η στρατηγική στον τομέα του τουρισμού για τη νέα περίοδο και θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουμε λεπτομερώς για τη διεύρυνση της συνεργασίας με τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Τουριστικής Προβολής Σπύρο Γαλιατσάτο.

IMG 1869

Εγκαίνια για τη νέα βάση
H Ryanair πραγματοποίησε τις 26 Απριλίου, τα εγκαίνια της βάσης της στην Κέρκυρα, με 12 νέα δρομολόγια προς Αθήνα, Βαρσοβία, Βενετία Τρεβίζο, Βουδαπέστη, Ζέσουφ, Κατοβίτσε, Κολονία, Μπέρμιγχαμ, Μπρατισλάβα, Πίζα, Πόζναν και Ρώμη Φιουμιτσίνο.
Το ενισχυμένο θερινό πρόγραμμα της Ryanair από την Κέρκυρα θα προσφέρει επίσης περισσότερες πτήσεις προς: Ανατολικά Μίντλαντς (από 1 σε 2 εβδομαδιαίες), Βρυξέλλες Σαρλερουά (από 1 σε 2 εβδομαδιαίες), Λονδίνο Στάνστεντ (από 4 σε 5 εβδομαδιαίες) και Μιλάνο Μπέργκαμο (από 4 σε 5 εβδομαδιαίες), συμβάλλοντας στην διακίνηση 330,000 πελατών ετησίως από/προς την Κέρκυρα και στην στήριξη 230 παράπλευρων θέσεων εργασίας.

Συγκεκριμένα, το θερινό δίκτυο της Ryanair για το 2016 από την Κέρκυρα θα προσφέρει:
* 1 αεροσκάφος στην βάση
* 12 νέα δρομολόγια προς: Αθήνα, Βαρσοβία, Βενετία Τρεβίζο, Βουδαπέστη, Ζέσουφ, Κατοβίτσε, Κολονία, Μπέρμιγχαμ, Μπρατισλάβα, Πίζα, Πόζναν και Ρώμη Φιουμιτσίνο.
* Περισσότερες πτήσεις προς: Ανατολικά Μίντλαντς (από 1 σε 2 εβδομαδιαίες), Βρυξέλλες Σαρλερουά (από 1 σε 2 εβδομαδιαίες), Λονδίνο Στάνστεντ (από 4 σε 5 εβδομαδιαίες) και Μιλάνο Μπέργκαμο (από 4 σε 5 εβδομαδιαίες)
* 22 δρομολόγια σε σύνολο
* 330,000 πελάτες ετησίως
* 230* “παράπλευρες” θέσεις εργασίας ετησίως

Η Chiara Ravara δήλωσε στην Κέρκυρα:
“Είμαστε στην ευχάριστη θέση να εγκαινιάσουμε την νέα βάση μας στην Κέρκυρα, με 12 νέα δρομολόγια προς: Αθήνα, Βαρσοβία, Βενετία Τρεβίζο, Βουδαπέστη, Ζέσουφ, Κατοβίτσε, Κολονία, Μπέρμιγχαμ, Μπρατισλάβα, Πίζα, Πόζναν, Ρώμη Φιουμιτσίνο.
Το θερινό πρόγραμμα Κέρκυρας θα προσφέρει επίσης περισσότερες πτήσεις προς: Ανατολικά Μίντλαντς (από 1 σε 2 εβδομαδιαίες), Βρυξέλλες Σαρλερουά (από 1 σε 2 εβδομαδιαίες), Λονδίνο Στάνστεντ (από 4 σε 5 εβδομαδιαίες) και Μιλάνο Μπέργκαμο (από 4 σε 5 εβδομαδιαίες) συμβάλλοντας έτσι στην ενίσχυση του τουρισμού και της τοπικής οικονομίας, διακινώντας 330,000 πελάτες από/προς την Κέρκυρα και στηρίζοντας παράλληλα 230 παράπλευρες θέσεις εργασίας ετησίως.
Για να γιορτάσουμε την έναρξη λειτουργίας της βάσης μας, απελευθερώνουμε ναύλους από 14.99€ από την Κέρκυρα προς τους διεθνείς μας προορισμούς, διαθέσιμοι προς κράτηση μέχρι τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, 30 Απριλίου, για ταξίδια που θα πραγματοποιηθούν τον Μάιο. Καθώς οι συγκεκριμένου χαμηλοί ναύλοι θα εξαντληθούν σύντομα, οι πελάτες μα θα πρέπει να συνδεθούν στο www.ryanair.com άμεσα, ώστε να μην χάσουν την ευκαιρία. ”