Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2016

Μετά την Σαντορίνη, η Κέρκυρα o δημοφιλέστερος ελληνικός προορισμός των ξένων κατά Trivago

Η Σαντορίνη στο Αιγαίο και η Κέρκυρα στο Ιόνιο, θα είναι το φετινό καλοκαίρι οι δημοφιλέστεροι ελληνικοί προορισμοί για τους ξένους τουρίστες, όπως δείχνει η έρευνα της Trivago «Εισερχόμενος τουρισμός 2016». 
 Μετά την Σαντορίνη, η Κέρκυρα o δημοφιλέστερος ελληνικός προορισμός των ξένων κατά Trivago.
 Αμέσως μετά στην τρίτη θέση κάνει την εμφάνισή της η Κρήτη, που αποτελεί πρώτη προτίμηση για τους Γερμανούς, αλλά και για τους Ιταλούς και τους Άγγλους. Ακόμη ένα νησί των Κυκλάδων, η Μύκονος, φιγουράρει στην τέταρτη θέση των προτιμήσεων των ξένων τουριστών, με τους περισσότερους που την επιλέγουν να είναι Ιταλοί, ακολουθούμενοι από Άγγλους και Γερμανούς. 
 Αντίστοιχο ενδιαφέρον από τους τρεις λαούς παρουσιάζεται και για τη Ζάκυνθο, τη Σκιάθο και την Κω. Στην όγδοη θέση εμφανίζεται η Κεφαλονιά, την οποία φαίνεται να προτιμούν κυρίως οι Άγγλοι, οι Ιταλοί και οι Σέρβοι.
 Την προτελευταία θέση της δεκάδας προτιμήσεων καταλαμβάνει η Θάσος, που φημίζεται για τις ομορφιές μεταξύ των νησιών του Βορείου Αιγαίου, την οποία προτιμούν οι Ρουμάνοι, οι Σέρβοι και οι Γερμανοί. Στη δέκατη θέση βρίσκεται η Πάρος, που φέτος θα επισκεφθούν κυρίως Ιταλοί, Γάλλοι και Άγγλοι. 
 Το μεγαλύτερο ποσοστό των προτιμήσεων για την Ελλάδα προέρχεται φέτος από τους Ιταλούς, που για τις διακοπές τους "ψηφίζουν" σταθερά τη χώρα μας, αφού σε κάθε ευκαιρία που τους παρουσιάζεται δείχνουν πρόθυμοι να επισκεφτούν ελληνικούς προορισμούς. Μετά τους Ιταλούς, ακολουθούν οι Άγγλοι και οι Γερμανοί.
Πηγή: tanea.gr