Τρίτη, 12 Ιουλίου 2016

Κέρκυρα. Στις 14 Ιουλίου πληρώνονται τα προνοιακά

Στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων βρίσκονται από χθες Παρασκευή τα προνοιακά επιδόματα.Όπως ανακοινώθηκε, η καταβολή όλων των επιδομάτων θα ξεκινήσει την Πέμπτη 14 Ιουλίου.
Το ποσό που θα διατεθεί για το δήμο Κέρκυρας αντιστοιχεί σε 1.042.590,37 ευρώ. Είναι ο πρώτος δήμος στην Ελλάδα, στον όποιο θα γίνουν όλες οι πληρωμές των προνοιακών επιδομάτων όπως δήλωσε στην «Κ.Σ.» ο Αντιδήμαρχος Πρόνοιας Ανδρέας Σκούπουρας.
«Για την ιστορία, τα χρήματα μπήκαν στο δήμο της Κέρκυρας την Παρασκευή (8/7) τις 12 μ.μ. και στις 1 μεταφέρθηκαν τα ποσά στους λογαριασμούς των δικαιούχων. Η τράπεζα τα κρατάει τρεις μέρες και έτσι θα τα πληρώσει τη Πέμπτη. Οι άλλοι δήμοι ακόμη περνούν τα χαρτιά τους από έλεγχο στον επίτροπο. Εμείς τα είχαμε στείλει δεκαπέντε μέρες πριν, ενώ τα παλαιότερα γνωστά προβλήματα ξεπεράστηκαν» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Όπως είναι γνωστό, το ΥΠΕΣ κατανέμει, από τον λογαριασμό του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, με τον τίτλο «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Δήμων», συνολικό ποσό 110.826.509,79 € σε δήμους της χώρας, αποκλειστικά και μόνο προς καταβολή των προνοιακών επιδομάτων στους κατά νόμο δικαιούχους αυτών, που αφορούστους μήνες Μάιο - Ιούνιο έτους 2016.
ΣΟΦΙΑ ΚΑΡΥΔΗ