Κυριακή, 3 Ιουλίου 2016

Κέρκυρα. Το πλήρες κείμενο με τους όρους άρσης του αποκλεισμού του ΧΥΤΑ

Και "οικογενειακή φωτογραφία" με τον φακό του enimerosi.com.
 Από αριστερά αντιστράτηγος ΕΛΑΣ Ανδρικόπουλος, αστυνομικός περιφερειάρχης, η Εισαγγελέας, Μ. Τατάκη, η Μάγδα Παπανικολοπούλου & η Λαμπρινή Κολλάγγη του Εξωραϊστικού συλλόγου Τεμπλονίου
Σε ένδειξη καλής θέλησης τερματίζουν τον αποκλεισμό της εγκατάστασης στο Τεμπλόνι και περιμένουν τώρα την ανταπόκριση του Δήμου και των Αρχών για την αποκατάσταση του χώρου
 Αναστέλλουμε για διάστημα δυο μηνών (από 2 Ιουλίου έως 2 Σεπτεμβρίου) ούτως ώστε να αποσυμφορηθεί η Κέρκυρα από τα ανεξέλεγκτα απορρίμματα.
Με την προϋπόθεση ότι:
-         Θα υπάρξει Επιτροπή παρακολούθησης στον χώρο της χωματερής από κατοίκους της περιοχής η οποία θα επιβλέπει την σωστή εναπόθεση των απορριμμάτων εντός του κυττάρου με χωματοκάλυψη και όχι διασκορπισμό.
-         Θα ξεκινήσει άμεσα η προσπάθεια αποκατάστασης του χώρου της χωματερής (βιοαέριο, βιολογικός καθαρισμός του γύρω από τα ανεξέλεγκτα σκουπίδια, εργασίες αποκλεισμού λυμάτων στο ρέμα κ.λπ)
-         Υλοποίηση υπόσχεσης – δέσμευσης του υπουργού κ. Κουρουμπλή για αποκλεισμό δια παντός της περιοχής μας από τη διαχείριση απορριμμάτων, κάτι που θα πρέπει να εδραιώσουμε και να επιτύχουμε με την σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας του δημοτικού και τους περιφερειακού συμβουλίου, αίροντας τις προηγούμενες αποφάσεις και γνωμοδοτήσεις που έχεουν πάρει.
-         Αναφορά στον ΠΕΣΔΑ ο οποίος βρίσκεται υπό αναθεώρηση και ψήφιση, και αποδοχή της απόφασης αυτής από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου.
-         Άμεση ανάθεση σε όργανο του κράτους για την εξεύρεση άλλης κατάλληλης, σύννομης και περιβαλλοντικά ορθής περιοχής για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων (ΟΕΔΑ) και την τοποθέτηση του δεματοποιητή για το μεσοδιάστημα έως την ολοκληρωμένη διαχείριση.
-         Περιορισμένος αριθμός απορριμματοφόρων (έως 8 ημερησίως) που θα εισέρχονται στην χωματερή για εναπόθεση και άμεση χωματοκάλυψη μετά την εναπόθεση.