Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2016

Δήμος Κέρκυρας. Εννέα πλωτά αμφίβια αμαξίδια και έξι ειδικές ράμπες στην Κέρκυρα

Ο Δήμος Κέρκυρας σε συνεργασία με τον Νομαρχιακό Σύλλογο ΑμεΑ Κέρκυρας και εθελοντές (Ολοι μαζί για την Κέρκυρα) βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι στην Κέρκυρα βρίσκονται τοποθετημένα εννέα (09) πλωτά αμφίβια αμαξίδια και έξι (06) ειδικές ράμπες σε αντίστοιχες παραλίες του νησιού.
Ο Δήμος Κέρκυρας  λαμβάνοντας  υπόψη τις ανάγκες των συμπολιτών μας που παρουσιάζουν μόνιμη ή προσωρινή κινητική δυσκολία λόγω αναπηρίας,  τοποθέτησε σε συνεργασία με το Νομαρχιακό Σύλλογο ΑμεΑ Κέρκυρας εννέα (09) πλωτά αμφίβια αμαξίδια σε αντίστοιχες πολυσύχναστες παραλίες  του νησιού για την διάρκεια της θερινής  περιόδου.
Επίσης σε συνεργασία με εθελοντές, Τοπικές Κοινότητες, Συλλόγους (Λακώνων, Κ.Κορακιάνας, Γουβιών, Στρογγυλής ) και τον Ν.Α.Ο.Κ  έχει τοποθετήσει έξι (06) ειδικές ράμπες εντός της θάλασσας για άτομα με κινητικές δυσκολίες και ηλικιωμένους.

Το δικαίωμα όλων στην πρόσβαση στην θάλασσα αποτελεί βασική προτεραιότητα του Δήμου Κέρκυρας και θα συνεχιστεί με την ίδια ένταση και συχνότητα και τα επόμενα χρόνια, ώστε όλο και περισσότερες παραλίες του νησιού να είναι φιλικές σε όλους.
Τα πλωτά αμφίβια αμαξίδια βρίσκονται στις παρακάτω παραλίες:
Αρίλλας, Αγ. Γεώργιος Πάγοι, Σιδάρι, Δασιά, Γουβιά, Αλυκές Ποταμού, Μωραΐτικα, Αγ. Γεώργιος, Λευκίμμη
Οι ειδικές ράμπες βρίσκονται στις παρακάτω παραλίες:
Εγκαταστάσεις Ν.Α.Ο.Κ., Δασιά, Γουβιά, Ύψος, Αγ. Ιωάννης Περιστερών, Παλαιοκαστρίτσα.

Ο Αντιδήμαρχος & Πρόεδρος Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ
Ανδρέας Σκούπουρας