Παρασκευή, 5 Αυγούστου 2016

Κέρκυρα. Δερδεμέζης: Μπήκαν οι βάσεις για ορθολογική λειτουργία του Νοσοκομείου

http://www.enimerosi.com
Σε αναμονή της δημοσίευσης του ΦΕΚ τοποθέτησης του Φοίβου Κακαβίτσα στη θέση του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, ο αναπληρωτής διοικητής Σπύρος Δερδεμέζης κάνοντας έναν απολογισμό των δράσεών του το επτάμηνο της θητείας του αναφέρει:  
«Σε συνεργασία με τα μέλη του ΔΣ καθώς και το Διοικητικό Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό θέσαμε τις βάσεις για την καλύτερη και ορθολογικότερη λειτουργία του ιδρύματος. Συγκεκριμένα :
1. Αναμόρφωση προϋπολογισμού με απεικόνιση των πραγματικών απαιτήσεων για την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου .Αναμένεται έγκριση επαύξησης του προϋπολογισμού κατά 1,5 εκ € για την τρέχουσα χρήση
2. Αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών ύψους 5 εκ €, με προτεραιότητα στους τοπικούς προμηθευτές
3.  Τοποθέτηση μηχανημάτων POS στα επείγοντα του νοσοκομείου για είσπραξη νοσηλίων
4.  Αποπληρωμή εφημεριών ιατρικού προσωπικού Νοε & Δεκ 2014 με έγκριση τροποποίησης προϋπολογισμού
5. Εκλογή νέου Επιστημονικού Συμβουλίου και ολοκλήρωση διαδικασιών για την εκλογή Δντη Ιατρικής Υπηρεσίας ( αναμένεται άμεσα η τοποθέτηση )
6. Ολοκλήρωση διαδικασιών για την λειτουργία του Μαγνητικού τομογράφου (αδειοδοτήσεις από ΕΕΑΕ ) ,ολοκλήρωση εκπαίδευσης προσωπικού και θέση σε λειτουργία του τομογράφου στις επόμενες 2 – 3 εβδομάδες
7. Ολοκλήρωση διαδικασίας ατομικών συμβάσεων για την καθαριότητα (διενέργεια διαγωνισμού). Αναμένεται ολοκλήρωση της διαδικασίας εντός του Σεπτεμβρίου 2016
8. Αύξηση επικουρικών ιατρών από 13 σε 17 για το 2016
9. Προκήρυξη  μόνιμων θέσεων  (8) ιατρικού προσωπικού
10. Προκήρυξη έμμισθης θέσης νομικού συμβούλου
11. Θέσπιση πλαισίου λειτουργίας ΤΕΠ με παρουσία ειδικευμένου στον παθολογικό τομέα και στον χειρουργικό τομέα αντίστοιχα (αναμένεται μια πρόσληψη χειρουργού εντός των επόμενων 2 – 3 εβδομάδων ) και κάλυψη τα με ειδικευμένους στις κλινικές.
12.  Ολοκλήρωση συντήρησης μηχανημάτων ιατροτεχνολογικού και μηχανολογικού εξοπλισμού    με διαγωνιστικές διαδικασίες και σύναψη ετήσιων συμβολαίων συντήρησης (ΜΕΘ ,ΜΤΝ, πύργοι ψύξης  κλπ )
13.  Διεύρυνση συνεργασίας με ΚΟΙ.ΣΠΕ Κέρκυρας (μίσθωση parking , δράσεις καθαριότητας κλπ )
14.  Σύνταξη εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας  για τον ξενώνα Θιναλίου και τα διαμερίσματα Ρόδας ( αναμένεται η έγκριση από Υπουργό Υγείας )
15.  Αγορά μηχανήματος για την διουρηθρική αφαίρεση του προστάτη με την μέθοδο TURIS
16.  Δωρεά μηχανήματος αιμοκάθαρσης από ΟΛΚΕ για την ΜΤΝ ( αναμένεται η λειτουργία του εντός 2 -3 εβδομάδων)
17.  Διευθέτηση της παρακαταθήκης ορθοπεδικών υλικών μέσω διαδικασίας εκδήλωσης ενδιαφέροντος και διαβούλευσης των προδιαγραφών
18.  Είσπραξη οφειλόμενων μισθωμάτων από κυλικείο και προκήρυξη νέου διαγωνισμού λόγω επικείμενης λήξης της μίσθωσης
19.  Εγκαίνια ΤΕΠ παιδιατρικής  σε συνεργασία με την ευγενική χορηγία του Marbella Corfu Mare.
20.  Συνεργασία με Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για την μεταφορά (γέφυρα) κονδυλίων στο ΕΣΠΑ 2014 -2020 για την αγορά νέου αξονικού τομογράφου. Αναμένεται η έγκριση του  τεχνικού δελτίου και η εκ νέου διαγωνιστική διαδικασία.
Θα ήθελα από βάθος καρδιάς να ευχαριστήσω τους θεσμικούς φορείς  (Περιφερειάρχη, Αντιπεριφερειάρχες, Δήμαρχο, Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κέρκυρας, λοιπούς φορείς) καθώς και τα ΜΜΕ για την άριστη και εποικοδομητική συνεργασία μας και να σας διαβεβαιώσω για άλλη μια φορά ότι εργάστηκα με  όλες μου τις δυνάμεις για την καλύτερη και ποιοτικότερη παροχή υπηρεσιών υγείας»