Σάββατο, 13 Αυγούστου 2016

Κέρκυρα. Ποιες προτάσεις συνεργασίας ανάμεσα στην Κέρκυρα και τη Βενετία

http://www.enimerosi.com
Συνάντηση με την Αντιδήμαρχο του Δήμου Βενετίας, υπεύθυνη για θέματα πολιτισμού και τουρισμού, κ. Deborah Onisto, είχε ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος.
Η Ιταλική αντιπροσωπεία, βρίσκεται στην Κέρκυρα  προσκεκλημένη, του Δήμου, με αφορμή τις εκδηλώσεις για τα 300 χρόνια, από την πολιορκία της Κέρκυρας από τους Οθωμανούς.
Στη συνάντηση  συμμετείχαν: ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Ράπτης, η Αντιδήμαρχος  Παιδείας κ. Μουζακίτη, ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου κ. Χρυσικόπουλος, η Προϊσταμένη της Εφορείας  Βυζαντινών Αρχαιοτήτων κ. Ρηγάκου  και ο πρόξενος της Ιταλίας στην Κέρκυρα  κ. Brigiotti. Από την Ιταλική αντιπροσωπεία  εκτός της Αντιδημάρχου, συμμετείχαν: ο συντονιστής  του δικτύου μουσείων της  Βενετίας  κ. Bruno Bernardi,  η  Πρόεδρος  της  Art Culture Med  κ. Hariclia Hampsa και ο κ. Andrea Grigoletto, υπεύθυνος  των κάστρων της Βενετίας.
Ο κ. Νικολούζος  αφού ευχαρίστησε την ιταλική αντιπροσωπεία για τη συμμετοχή της στις εκδηλώσεις,  επισήμανε  ότι η επικοινωνία   μεταξύ των δύο ιστορικών δήμων έχει καθυστερήσει, αν  αναλογιστεί κανείς, ότι 400 χρόνια  ιστορίας της Κέρκυρας,  συνδέονται με την Βενετία.
Η  Αντιδήμαρχος κ. Onisto, είπε ότι υπήρξε μεγάλη ικανοποίηση από πλευράς του Δημάρχου και του Δήμου  της Βενετίας γ' αυτήν την πρόσκληση και στην συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στην Βενετία το Σεπτέμβριο,  με την  αντιπροσωπεία του Δήμου Κέρκυρας,  θα μπουν  οι βάσεις για  κοινές δράσεις στον τομέα του πολιτισμού και  του τουρισμού.
Στην συνάντηση έγινε πρόταση να υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας  μεταξύ  Ιονίου Πανεπιστημίου και του Πανεπιστημίου της Βενετίας, ώστε τα δυο Πανεπιστήμια, να εργαστούν  από κοινού πάνω σε ευρωπαϊκά  προγράμματα,  με την υποστήριξη και αρωγή  των Δήμων.
Τέλος  Ο Δήμαρχος  απεύθυνε  πρόσκληση  να παρευρεθεί  αντιπροσωπεία από τη Βενετία,  στο Συνέδριο που πραγματοποιείται  τον Οκτώβρη στην Κέρκυρα,  στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 300 χρόνια  από την πολιορκία του νησιού μας  από τους  Οθωμανούς.