Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2016

Πεπόνι: Ο «χρυσός» θησαυρός του καλοκαιριού

Τα πεπόνια, τα υπέροχα χρυσά φρούτα του καλοκαιριού, είναι χαμηλά σε θερμίδες, μόλις 64 θερμίδες το ένα φλιτζάνι, ενώ έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες και μέταλλα. Επιπλέον, μπορούμε να τα συνδυάζουμε και με αλμυρές γεύσεις, όπως αλλαντικά. 
 Ας δούμε αναλυτικά, την διατροφική τους αξία:
1. Βιταμίνη C
Είναι μια αντιοξειδωτική βιταμίνη που παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη και τη συντήρηση όλων των ιστών του σώματος. Βοηθά στην επούλωση των τραυμάτων και στην υγεία των οστών και των δοντιών . Οι ενήλικες θα πρέπει να λαμβάνουν 90 mg ανά ημέρα
Ένα 1 φλιτζάνι πεπόνι παρέχει 65 mg βιταμίνης C.
2. Η βιταμίνη Α
Η βιταμίνη Α είναι σημαντική για υγιή δόντια, δέρμα και οστά. Βοηθά το σύστημα της όρασης προωθώντας την υγεία του αμφιβληστροειδούς. Η ανεπαρκής βιταμίνης Α μπορεί να οδηγήσει σε κακή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Το πεπόνι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α, με περισσότερο από 25% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας σε ένα 1 φλιτζάνι.
Πηγή: ygeia
http://www.sigmalive.com