Κυριακή, 4 Σεπτεμβρίου 2016

Πάνω από 280 οκταμηνίτες στο δήμο Κέρκυρας

Στα τέλη Οκτωβρίου πρόκειται να δημοσιοποιηθεί η πρόσκληση του ΟΑΕΔ για την πρόσληψη 23.000 ανέργων σε 274 δήμους της χώρας, μεταξύ των οποίων και των οποίων Κέρκυρας και Παξών,  μέσω του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας
Ενώ, η πρόσληψη τους προσδιορίζεται για το Νοέμβριο. Αυτό τόνισε κατά τη χθεσινή  της συνάντηση με την ΚΕΔΕ η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου: «Στόχος είναι μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία καταγραφής και ένταξης των έργων και των ειδικοτήτων στην ειδικά διαμορφωμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα, από πλευράς των Δήμων, προκειμένου έως τα τέλη Οκτωβρίου να εκδοθεί η πρόσκληση για την πρόσληψη 23.000 μακροχρόνια ανέργων, ώστε να τοποθετηθούν στις θέσεις τους, εντός Νοεμβρίου», είπε χαρακτηριστικά η κ. Αντωνοπούλου.
Να σημειωθεί ότι ο αριθμός των θέσεων, 8μηνης εργασίας με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα, είναι ο ίδιος με την προηγούμενη χρονιά, όπως σημείωσε και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλης. Πέρυσι στο δήμο Κέρκυρας αναλογούσαν 286 θέσεις για 5μηνα κοινωφελούς εργασίας και 11 στο Δήμο Παξών. Ενώ φέτος οι θέσεις θα είναι ίδιες ή και περισσότερες και ο χρόνος από 5 διευρύνεται σε 8 μήνες.