Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου 2016

Κέρκυρα. Συνελήφθη 37χρονος για πορνογραφία ανηλίκων

Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος 37χρονου, για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου, σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Στο πλαίσιο στοχευμένων πολύμηνων ερευνών, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, συμμετέχοντας σε παγκόσμια επιχείρηση για την πάταξη της πορνογραφίας ανηλίκων, κατάφερε να ταυτοποιήσει ηλεκτρονικά ίχνη χρηστών του διαδικτύου εντός της ελληνικής επικράτειας, που κατείχαν και είχαν πρόσφορο για διαμοιρασμό αντίστοιχο υλικό.
Τα παραπάνω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών η οποία και εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Από την άμεση και ενδελεχή αστυνομική διαδικτυακή έρευνα που επακολούθησε, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του συλληφθέντα.
Σε έρευνα που έγινε την Παρασκευή (02-09-2016) και από τον επιτόπιο έλεγχο στην οικία του 37χρονου στην Κέρκυρα, εξακριβώθηκε η εμπλοκή του στην υπόθεση ενώ στη κατοχή του βρέθηκε υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, λόγος για τον οποίο και συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία.
Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εσωτερικός σκληρός δίσκος και κινητό τηλέφωνο, τα οποία θα αποσταλούν στο αρμόδιο Τμήμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για την περαιτέρω εργαστηριακή τους διερεύνηση. Ο συλληφθείς με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.