Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016

Το κολάρο που «μαρτυρά» τη διάθεση του σκύλου σας

maxresdefaultΕφεύρεση ενός (σίγουρα φιλόζωου) Γιαπωνέζου, με ενσωματωμένα μικρά φώτα LED, που χρωματίζονται έντονα όταν τα σκυλιά είναι χαρούμενα, ενθουσιασμένα ή απλώς χαλαρώνουν. Η... εκτίμηση της διάθεσή τους γίνεται με βάση τους καρδιακούς παλμούς, μέσω ειδικών αισθητήρων.

Γρήγορο κούνημα της ουράς, δυνατό γάβγισμα, τεντωμένα αυτά ίσως και μερικά άλματα επί τόπου. Συνήθως αυτά τα σημάδια μαρτυρούν τη χαρά των σκύλων, όταν καταλαβαίνουν πως ετοιμάζεται το φαγητό τους ή όταν φτάνει η ώρα για την καθιερωμένη τους βόλτα.


Για όσους αναρωτιούνται τι σκέφτονται τις ώρες που δείχνουν σκεπτικοί ή πως μελαγχολούν, φρόντισε ο (σίγουρα φιλόζωος) γιαπωνέζος εφευρέτης Γιότζι Γιαμαγκούτσι.
Δημιούργησε ένα «έξυπνο» κολάρο με ενσωματωμένα μικρά φώτα LED, με την ονομασία «Inupathy smart collar», που χρωματίζονται έντονα όταν τα σκυλιά είναι χαρούμενα, ενθουσιασμένα ή απλώς χαλαρώνουν. Η… εκτίμηση της διάθεσή τους γίνεται με βάση τους καρδιακούς παλμούς, μέσω ειδικών αισθητήρων.
Το κολάρο είναι συνδεδεμένο με εφαρμογή στο κινητό τηλέφωνο του ιδιοκτήτη και δίνει πλήρη εικόνα των συναισθημάτων του τετράποδου, καθώς και στοιχεία για την κατάσταση της υγείας του. Επίσης κρατώντας «ιστορικό» των αντιδράσεών του προτείνει τα παιχνίδια που έχει μεγαλύτερη αδυναμία.Ο Γιαμαγκούτσι ισχυρίζεται πως τούτο το κολάρο, που σκοπεύει να διαθέσει σύντομα και στη Μεγάλη Βρετανία, θα βοηθήσει όσους το χρησιμοποιούν να καταλάβουν καλύτερα τον σκύλο τους και να δημιουργήσουν έναν πιο ισχυρό δεσμό, ενώ, προοδευτικά, θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής του σκύλου.
b7484323-3132-457e-b268-7e556b5153c5
«Πιστεύουμε πως ο πιο σημαντικός παράγοντας για την ευτυχία ενός σκύλου είναι μια καλή σχέση με την οικογένεια στην οποία ανήκει. Για να γίνει καλύτερη η σχέση, πρέπει να κατανοήσουμε καλύτερα τον σκύλο μας», δήλωσε, σύμφωνα με δημοσίευμα των βρετανικών Times.
 
Ωστόσο αρκετοί εκπαιδευτές δηλώνουν σκεπτικοί σχετικά με τα οφέλη του. Η Κάρολαϊν Κίσκο, γραμματέας του βρετανικού Κένελ Κλαμπ, δήλωσε πως όσοι έχουν σκυλιά είναι σε θέση έρχονται σε επαφή και να κατανοούν τη διάθεσή τους χωρίς να χρησιμοποιούν τεχνολογικά μέσα.
Δείτε τα σχετικά βίντεο: