Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016

Δελτίο τύπου: Ο Δήμος Κέρκυρας συνεπέγραψε την κοινή διακήρυξη κατά της CETA

 Την Πέμπτη 20.10.2016 περισσότεροι από 400 Ευρωβουλευτές, Δήμαρχοι και Εκπρόσωποι της Κοινωνίας των Πολιτών από την Ευρώπη και τον Καναδά παραβρέθηκαν στη Σύνοδο των Πολιτών, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, για να ενώσουν τις δυνάμεις τους, με σκοπό την υπογραφή κοινής διακήρυξης ενάντια στη CETA.
Ο Δήμος Κέρκυρας εκπροσωπήθηκε από τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, κ. Ανδρέα Σκούπουρα, ο οποίος συνυπέγραψε τη διακήρυξη των πολιτών και αναφέρθηκε στην ανάγκη μιας συμφωνίας για τα ανθρώπινα δικαιώματα των ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων, μιας Ευρώπης των Λαών!
Η συνάντηση αυτή έρχεται ως συνέχεια της πρώτης πανευρωπαϊκής συνάντησης που πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2016 στη Bαρκελώνη από την οποία προέκυψε και η διακήρυξη της Βαρκελώνης που προσυπογράφουν πολλοί Δήμοι, συμπεριλαμβανομένου του Αιγάλεω, και της Κέρκυρας.

Επιπλέον παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της έρευνας του πανεπιστημίου Tufts η οποία αποδομεί τις μη ρεαλιστικές βασικές υποθέσεις (πλήρης απασχόληση, απουσία ανισοτήτων) και την μεθοδολογία των νεοφιλελεύθερων οικονομικών υποδειγμάτων στα οποία έχουν βασιστεί μελέτες υπέρ της CETA.
(Η CETA σύμφωνα με αναμφισβήτητες έρευνες μεγάλων οικονομικών ιδρυμάτων θα προκαλούσε την απόλυση 200.000 θέσεων εργασίας στα επόμενα χρόνια στην Ευρώπη).
 Μετά από την αποτυχία της υπουργού Εμπορίου του Καναδά, αναβάλλεται η σύνοδος Ε.Ε - Καναδά για την υπογραφή της συμφωνίας CETA που ήταν προγραμματισμένη για 27 -28 Οκτωβρίου 2016.

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, κ. Ανδρέας Σκούπουρας, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ανέλυσε τις συνέπειες των εμπορικών συμφωνιών Νέας Γενιάς TTIP, CETA και TISA στο περιβάλλον, στα τρόφιμα, στα φάρμακα, στην κοινωνία και στη Δημοκρατία, με αναφορές στις Σκουριές της Χαλκιδικής και στα Μνημόνια της χώρας.
Στη δεύτερη παρέμβασή του, με την οποία έκλεισε τη Σύνοδο των Πολιτών, μίλησε με την ιδιότητα του Προέδρου του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ Κέρκυρας και έκανε λόγο για την ανάγκη έναρξης συνομιλιών για μια ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ συμφωνία της Ευρώπης των Λαών.