Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016

Κέρκυρα. Είχαν βάλει στο μάτι κερκυραίους «καταθέτες»

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ
Η φήμη ότι η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας τη Δευτέρα(21/11)  προχώρησε σε προσαγωγές τουλάχιστον πέντε ατόμων, για υπόθεση κλοπών ήταν διάχυτη χθες, αλλά ανεπιβεβαίωτη από την ΕΛ.ΑΣ. Ωστόσο σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες  που συγκέντρωσε η «Κ.Σ.» στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας είχαν προσαχθεί μέχρι και την Τρίτη τουλάχιστον πέντε άτομα, τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα, εκ των οποίων οι τρεις ομογενείς και οι δύο ημεδαποί.
Η υπό ανάκριση κατηγορία αφορά υπόθεση συστηματικών κλοπών από οικίες πελατών, που πραγματοποιούσαν αναλήψεις χρημάτων και οι συναλλαγές τους έπεφταν στην αντίληψη υπαλλήλου.
Οι πληροφορίες φέρουν τον υπάλληλο του τραπεζικού καταστήματος να ενημέρωνε για τις κινήσεις, που έπεφταν στην αντίληψή του και δίνονταν στοιχεία προκειμένου να γίνει η «επιχείρηση».
Η ανεπιβεβαίωτη ενημέρωση φέρει την Ελληνική Αστυνομία να έμαθε για το γεγονός τυχαία, από παράπλευρη υπόθεση, που ερευνούσε. Έτσι φαίνεται ότι ξεδίπλωσε το κουβάρι, ενώ δεν αποκλείεται, εκτός από ομολογίες να έχει στα χέρια της και υλικό από τηλεφωνικές συνομιλίες των φερόμενων ως μέλη σπείρας κλεπτών.
Κατά πληροφορίες ο φάκελος της προανάκρισης επρόκειτο να κλείσει χθες και οι πέντε προσαχθέντες θα οδηγούνταν στην Εισαγγελία.