Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2016

Κέρκυρα. Το Θέατρο του Μον-Ρεπό θα λειτουργήσει οπωσδήποτε το 2017

Οι κοινωνικοί κραδασμοί από την αναστολή λειτουργίας του θεάτρου του Μον-Ρεπό το περασμένο καλοκαίρι, οδήγησαν το δ.σ. του ΔΗΠΕΘΕ να εξασφαλίσει με κάθε τρόπο την άμεση επαναλειτουργία του.
Κατηγορηματικός είναι ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Στέφανος Κυπριώτης ότι το Θέατρο του Μον-Ρεπό θα είναι έτοιμο για το καλοκαίρι του 2017.
Μετά την αναστολή λειτουργίας του τον περασμένο Ιούνιο, όταν η υποδομή κρίθηκε ακατάλληλη λόγω παλαιότητας, το ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας υπέβαλε το Σεπτέμβριο πρόταση για χρηματοδότηση μέσω του Διασυνοριακού προγράμματος Ελλάδα-Αλβανία, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κέρκυρας και το Δήμο Φοινίκης Αλβανίας.
Η αξιολόγηση της πρότασης αναμένεται μέσα στον Ιανουάριο, ωστόσο το διοικητικό συμβούλιο του ΔΗΠΕΘΕ έχει συμπεριλάβει στον προϋπολογισμό του 2017, ο οποίος θα εγκριθεί αύριο από το Δημοτικό Συμβούλιο, κονδύλι επισκευής του θεάτρου σε περίπτωση που η αξιολόγηση της χρηματοδότησης του διασυνοριακού προγράμματος είναι αρνητική. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα "δίχτυ ασφαλείας", που έχει σκοπό να εξαλείψει τις πιθανότητες να μείνει η Κέρκυρα χωρίς θέατρο για ακόμα ένα καλοκαίρι.
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ