Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2016

Ηλεκτρονικά από σήμερα οι αιτήσεις των ΑμεΑ προς τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας

Οι έξι αλλαγές που στόχο έχουν να μειώσουν την ταλαιπωρία των πολιτών:
 
Ηλεκτρονικές διευκολύνσεις εγκαινιάζει το ΙΚΑ με στόχο να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες προσερχόμενοι στα ΚΕΝΤΡΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ (ΚΕΠΑ).

Ειδικότερα, από σήμερα :

Α) Η υποβολή του αιτήματος εξέτασης από την Επιτροπή Αναπηρίας, μπορεί να γίνεται και μέσω της ιστοσελίδας του ΙΚΑ. Έτσι απαλλάσσονται της υποχρέωσης φυσικής υποβολής του αιτήματος και αποφεύγεται μία δοκιμασία για αυτή την ευαίσθητη κατηγορία πολιτών.

Β) Το αποτέλεσμα της εξέτασης αναπηρίας γίνεται γνωστό πλέον στον ενδιαφερόμενο και ηλεκτρονικά μέσω της ανωτέρω ιστοσελίδας.

Γ) Η πιστοποίηση αναπηρίας κοινοποιείται και ηλεκτρονικά προς όποια υπηρεσία επιθυμεί ο ενδιαφερόμενος, αποφεύγοντας περιττές μετακινήσεις και υποβολές εγγράφων.

Δ) Είναι δυνατή η παρακολούθηση της εξέλιξης του αιτήματος και ηλεκτρονικά.

Ε) Ο ενδιαφερόμενος διαθέτει πλέον το δικαίωμα και ηλεκτρονικής υποβολής ένστασης για το αποτέλεσμα της πρωτοβάθμιας επιτροπής και υποβολής αίτησης επανεξέτασης λόγω επιδείνωσης.

ΣΤ) Τέλος, υποστηρίζονται ηλεκτρονικά και οι πολίτες που εμπίπτουν στην κατηγορία απαλλαγής καταβολής παραβόλου (46,14 ευρώ) για εξέταση από Υγειονομική Επιτροπή ΚΕΠΑ σε 1ο και 2ο βαθμό.

Οπως ανακοίνωσε η διοίκηση του ΙΚΑ ενισχυμένα κατά 455,23 εκατομμύρια ευρώ εμφανίζονται τα έσοδα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ το ενδεκάμηνο του 2016 , σημειώνοντας αύξηση 4,77% σε σχέση με το αντίστοιχο ενδεκάμηνο του 2015. Πέρυσι ωστόσο είχε σημειωθεί αισθητή υποχώρηση λόγω των capital controls.
protothema.gr