Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2017

Κέρκυρα. Απευθείας σύνδεση Μπάρι - Κέρκυρα το Πάσχα

Δεδομένου ότι φέτος συμπίπτει ημερολογιακά το Πάσχα των Καθολικών με των Ορθοδόξων, στις 16 Απριλίου, η SuperFast Feries εμπλουτίζει τα δρομολόγιά της και συμπεριλαμβάνει την Κέρκυρα με απευθείας σύνδεση με το ιταλικό λιμάνι του Μπάρι.
Έτσι, τα δρομολόγια διαμορφώνονται ως εξής:
-Μεγάλη Πέμπτη, 13/04/2017, αναχώρηση από Μπάρι 19:30 ( τοπική ώρα) απ’ ευθείας για Κέρκυρα, με άφιξη εδώ 04:30.
-Δεύτερη μέρα Πάσχα 18/04/2017: Από Κέρκυρα στις 02:00 ξημερώματα Τρίτης, με άφιξη στο Μπάρι 10:00.
Να σημειωθεί πως το 2016, όπου το Πάσχα των Καθολικών με των Ορθοδόξων είχε διαφορά ενός μήνα, το πλοίο από Ιταλία ήταν κατάμεστο από Ιταλούς αλλά και επιβάτες άλλων εθνικοτήτων οι οποίοι αφίχθησαν στην Κέρκυρα.
Αυτό σημαίνει, πως και φέτος, αυτή η σύνδεση είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για αύξηση του θρησκευτικού τουρισμού, δηλαδή Ιταλών και άλλων οι οποίοι θα επιλέξουν την Κέρκυρα για να θαυμάσουν από κοντά τις θρησκευτικές εκδηλώσεις αλλά και τις παραδόσεις των εθίμων μας, που ετησίως απαθανατίζονται και κάνουν τον γύρο του κόσμου!
 Τέλη Μαϊου τα καθορισμένα δρομολόγια για Μπάρι και Ανκόνα
Ωστόσο, θα πρέπει να αναφερθεί πως πέραν των εκτάκτων δρομολογίων τις ημέρες των εορτών του Πάσχα, η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Κέρκυρας με τα δυο λιμάνια της Ιταλίας, Μπάρι και Ανκόνα μέσω της SuperFast Feries, ξεκινούν κανονικά στις 31 Μαϊου και θα διαρκέσουν έως το τέλος Σεπτεμβρίου.
Συγκεκριμένα, η σύνδεση με το Μπάρι θα είναι τρεις φορές την εβδομάδα ενώ η σύνδεση για Ανκόνα απευθείας από Κέρκυρα, δυο φορές την εβδομάδα.
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ