Πέμπτη, 2 Μαρτίου 2017

Κέρκυρα. Τέλος οι δομές, αλλά ο δήμος «παρών» στα συσσίτια

Τέλος από χθες και για τις κοινωνικές δομές του δήμου, μετά τη  μη παράταση λειτουργίας τους σε όλη τη χώρα.
Πρόκειται για τις εξής δράσεις :  Κοινωνικά παντοπωλεία, κοινωνικά συσσίτια, κοινωνικά φαρμακεία, τράπεζες χρόνου, γραφεία διαμεσολάβησης, κοινωνικοί λαχανόκηποι, κέντρα ημερήσιας υποδοχής αστέγων και υπνωτήρια αστέγων.
Άμεσα το συσσίτιο
Ωστόσο όπως ενημέρωσε την Κ.Σ. ο αντιδήμαρχος πρόνοιας Α.Σκούπουρας ο δήμος Κέρκυρας είναι από τους ελάχιστους πανελλαδικά που είχε άμεσα εφαρμόσιμη πρόταση. Συγκεκριμένα, από την Πέμπτη το ημερήσιο συσσίτιο αστέγων το συνεχίζει ο δήμος μέσω ΚΟΙΣΠΕ και οι 70 μερίδες φαγητού,  που λαμβάνουν συμπολίτες μας δε θα εκλείψουν.

Για τις  υπόλοιπες δράσεις απομένουν οι προσλήψεις προσωπικού, αφού έχουν ολοκληρωθεί  όλες οι προβλεπόμενες  διαδικασίες. Σύμφωνα με τον κ. Σκούπουρα αναμένονται  τις επόμενες μέρες οι προκηρύξεις για ΚΟΙΣΠΕ και Equal Society,ενώ του δήμου ίσως καθυστερήσει περίπου ένα μήνα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δομές αυτές εξυπηρετούν πανελλαδικά πάνω 118.000 ωφελούμενους και καλύπτουν βασικές βιοτικές τους ανάγκες (σίτιση, στέγαση, φαρμακευτική περίθαλψη και ψυχοκοινωνική ενδυνάμωση). Πρόσφατα η  ΚΕΔΕ με επιστολή της προς τους αρμόδιους υπουργούς εκφράζει την αγωνία «για την ομαλή συνέχιση της λειτουργίας των 256 Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της φτώχειας που λειτουργούν στους Δήμους της χώρας αλλά και της παροχής των πολύτιμων υπηρεσιών τους σε 118.000 ωφελούμενους».