Κυριακή, 16 Απριλίου 2017

Ο Τσίπρας έριξε τον "μπότη" - Η ατάκα για Σόιμπλε

Στην Κέρκυρα βρίσκεται ο πρωθυπουργός για τις ημέρες του Πάσχα και το πρωί του Μ. Σαββάτου επισκέφθηκε το παλιό δημαρχείο της πόλης "Σαν Τζιάκομο", συνοδευόμενος από τη σύντροφό του Μπέτυ Μπαζιάνα, τα παιδιά του και τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη.

Από τα μπαλκόνια του παλιού δημαρχείου, ο κ. Τσίπρας παρακολούθησε το έθιμο των "μπότηδων", ενώ έριξε και ο ίδιος ένα μεγάλο πήλινο κανάτι. Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, χαρακτήρισε το έθιμο «εντυπωσιακό».

Μάλιστα, δεν ξέχασε τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, καθώς την ώρα που κρατούσε το κανάτι, πριν το αφήσει να πέσει, κοίταξε κάτω και είπε γελώντας «Κάτσε, μην περνάει ο Σόιμπλε από κάτω!»

Το έθιμο τίμησε και η κ. Μπαζιάνα, ρίχνοντας και εκείνη με τη σειρά της ένα πήλινο κανάτι.

"Σύντομα θα φτάσουμε στην Ιθάκη"

"Αρκεί να πιστέψουμε ότι υπάρχει Ιθάκη και θα φτάσουμε σύντομα", δήλωσε ο πρωθυπουργός βγαίνοντας από το παλιό δημαρχείο.

Με αφορμή την επίσκεψή του στο νησί των Φαιάκων, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο δίδαγμα του Ομήρου ότι για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και να φτάσουμε στην Ιθάκη δεν χρειάζεται μόνο δύναμη αλλά χρειάζεται και μυαλό:

"Ας διδαχθούμε από τον πολυμήχανο Οδυσσέα, να κλείσουμε τα αυτιά μας στα σειρήνες, και να ξεπεράσουμε και τις τελευταίες συμπληγάδες. Είναι ίσως συμβολικό ότι το νησί των Φαιάκων ήταν η τελευταία στάση πριν την Ιθάκη. Αρκεί να το πιστέψουμε ότι υπάρχει Ιθάκη και θα φτάσουμε σύντομα" τόνισε.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο κ. Τσίπρας ευχήθηκε καλή ανάσταση, υγεία και ευτυχία σε όλους λέγοντας ότι "είναι μια μέρα χαράς για όλους τους Έλληνες και όλες τις Ελληνίδες. Είναι μια μέρα που το αναστάσιμο πνεύμα πρέπει να ζεστάνει τις καρδιές όλων μας και να μας δώσει κουράγιο να προχωρήσουμε. Είμαι σε ένα πανέμορφο νησί. Εντυπωσιάστηκα από τα έθιμα της (πρώτης) Ανάστασης".

Ο κ. Τσίπρας χειροκροτήθηκε από τους παρευρισκόμενους οι οποίοι έσπευσαν να τον φωτογραφίσουν και να τον χαιρετήσουν.
Δείτε τον πρωθυπουργό να ρίχνει τον πασχαλινό "μπότη"
 
 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή video: voria.gr
http://www.nooz.gr