Παρασκευή, 7 Απριλίου 2017

Κέρκυρα. Με μεγάλη επιτυχία ο «Φωτομαραθώνιος» της Κέρκυρας

Διήμερο εκδηλώσεων με θέμα «Από το Σκοτεινό Θάλαμο στο Selfiestick» διοργάνωσαν 1 και 2 Απριλίου,με...
επιτυχία η Επιτροπή Κοινωνικής Συμπαράστασης της Περιφερειακής Εφορίας Προσκόπων Κέρκυρας και η Φωτογραφική Λέσχη Κέρκυρας , στο Μουσείο Ασιατικής Τέχνης (Παλαιά Ανάκτορα).
1η Ημέρα - Σάββατο 1 Απριλίου 2017
Η έναρξη των εκδηλώσεων έγινε με τον «1ο ΦωτοΜαραθώνιο της Κέρκυρας». Ένας διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα «Αστικό Τοπίο – Urbanscape»
Ο βασικός σκοπός του ΦωτοΜαραθώνιου ήταν να δώσει την ευκαιρία στους φίλους της φωτογραφίας, από 16 ετών και άνω, έμπειρους και μη, να κινηθούν στην πόλη καθώς και έξω από αυτήν, έχοντας συγκεκριμένο θέμα να καλύψουν φωτογραφικά. Με αυτό τον τρόπο οι 52 διαγωνιζόμενοι παρακινήθηκαν να δουν μέσα από μια νέα οπτική το χώρο γύρο τους και να εκφραστούν δημιουργικά. Ο χρόνος λήψης της φωτογραφίας ήταν εντός 6 ωρών και μπορούσαν να παραδώσουν έως και 3 φωτογραφίες.

Η Τριμελής κριτική επιτροπή αποτελούμενη από τον Άρη Κυριαζή, Γεώργιο Καγκουρίδη και Ευάγγελο Κούρκουλο, συνεδρίασε την επόμενη μέρα Κυριακή 11:00 πμ στα γραφεία της ΦΩΤΟΛΕΚΕ στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας και ανάδειξε τους νικητές οι οποίοι είναι :
1ο ΒΡΑΒΕΙΟΜαζιάνης Κωνσταντίνος- Φωτογραφική canon 1300 d Dslr - Κατάστημα Public
2ο ΒΡΑΒΕΙΟ Σαλβάνος Γιώργος-Τηλεόραση 24” - Κατάστημα Γερμανός
3o ΒΡΑΒΕΙΟ-Βλαχοπούλου Δάφνη- Drone- Κατάστημα Γερμανός
Α΄ Έπαινος Μάρκου Λοϊζος - Tablet - Κατάστημα Γερμανός
Β’ Έπαινος Μωραΐτη Φρόσω- rollei action cam - Κατάστημα Γερμανός
Γ’ Έπαινος Γκουντενούδη Βάλια-Ασύρματο πληκρολόγιο -Κατάστημα Γερμανός
Δ’ Έπαινος Κροκίδη Ιωάννα Μαρία-Ασύρματο ηχείο - Κατάστημα Γερμανός
Έπαινος Μωραΐτη Φρόσω
Έπαινο ς Για τη συμμετοχής τους στα πλαίσια των εκδηλώσεων, δόθηκε και στην 6η Ομάδα Προσκόπων Κέρκυρας , η οποία συμμετείχε με το προσκοπικό παιχνίδι Photo Safari – Ιστορική Αναδρομή της Κέρκυρας.
‘Ολες οι φωτογραφίες, που κατατέθηκαν,. θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Φωτομαραθώνιου «photomarathon1.blogspot.com» και της ΦΩΤΟΛΕΚΕ « photoleke.blogspot.com» Οι βραβευμένες φωτογραφίες έχουν εκτυπωθεί και παρουσιάζονται στην έκθεση στο ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ - Παλαιά Ανάκτορα έως 30 Απριλίου 2017. Επίσης θα γίνει ειδική παρουσίαση στο ηλεκτρονικό περιοδικό της Φωτογραφικής Λέσχης Κέρκυρας.
Η Ε.Κ.Σ της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Κέρκυρας και η Φωτογραφική Λέσχη Κέρκυρας, ευχαριστεί όλους όσους συμμετείχαν, τους υποστηριχτές, χορηγούς, και την κριτική επιτροπή.
2η Ημέρα – Κυριακή 2 Απριλίου 2017
Εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας «Από το Σκοτεινό Θάλαμο στο Selfiestick» στο Μουσείο Ασιατικής Τέχνης (Παλαιά Ανάκτορα)
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας και φωτογραφικών μηχανών, η οποία θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό έως και 30 Απριλίου. Παρευρέθηκαν η Αντιπεριφεριάρχης Κέρκυρας Νικολέτα Πανδή, ο Περιφερειακός Έφορος Προσκόπων Κέρκυρας Ιωάννης Δρής, ενήλικα στελέχη Προσκοπικών Κλιμακίων της Κέρκυρας, μέλη της ΦΩΤΟΛΕΚΕ και πολύ φίλοι της φωτογραφίας.
Ακολούθησε χαιρετισμός από την πρόεδρο της Ε.Κ.Σ της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Κέρκυρας, Μαρία Καλαϊτζόγλου, τον Πρόεδρο της ΦΩΤΟΛΕΚΕ Γεώργιο Βλαχόπουλο, τον εκπρόσωπο της κριτικής επιτροπής Αρη Κυριαζή και τέλος την Αντιπεριφεριάρχη Κέρκυρας Νικολέτα Πανδή.
Ακολούθησαν οι ομιλητές
• Κωνσταντίνος Χρ. Σπίγγος - MD, PgD, Νευρολόγος «Γιατί φωτογραφίζουμε και γιατί φωτογραφιζόμαστε;»
• Νατάσα Μιχαηλάκη - Νομικός, υπ. Διδάκτωρ (ΤΑΒΜ) «Δικαίωμα στη φωτογραφία»
• Ευάγγελος (Λάμπης) Κούρκουλος – Φωτογράφος, μέλος ΔΣ ΦΩΤΟΛΕΚΕ «Φωτογραφία - Τότε και Τώρα»
Η εκδήλωση έκλεισε με τις βραβεύσεις των νικητών του «1st CORFUPHOTOMARATHON 2017» και την απονομή των βεβαιώσεων συμμετοχής σε όλους τους διαγωνιζομένους.