Τετάρτη, 5 Απριλίου 2017

Δημοφιλέστερος προορισμός για τους Έλληνες αυτό το Πάσχα αναδεικνύεται η Κέρκυρα

Δημοφιλέστερος προορισμός για τους Έλληνες αυτό το Πάσχα αναδεικνύεται η Κέρκυρα, παίρνοντας την πρωτιά από τη Ρώμη μετά από τρία χρόνια. Έρευνα της trivago, δείχνει μια γενικότερη επιστροφή των Ελλήνων σε εγχώριους προορισμούς. 

Πιο συγκεκριμένα, πέρσι στην πρώτη δεκάδα ήταν μόνο η Κέρκυρα και το Ναύπλιο, ενώ φέτος στη λίστα προστέθηκε η Μονεμβασιά, καταλαμβάνοντας την έκτη θέση, ακολουθούμενη από τη Σαντορίνη και τα Ιωάννινα στην έβδομη και όγδοη θέση, αντίστοιχα.

Οι δέκα πιο δημοφιλείς προορισμοί των Ελλήνων για το φετινό Πάσχα σύμφωνα με την κατάταξη της trivago, με βάση την ανάλυση των ταξιδιωτικών προτιμήσεων είναι:

Κέρκυρα
Ρώμη
Ναύπλιο
Παρίσι
Λονδίνο
Μονεμβασιά
Σαντορίνη
Ιωάννινα
Αμστερνταμ
Βενετία

Από τους διεθνείς προορισμούς το Παρίσι κατέλαβε την τέταρτη θέση με το Λονδίνο να είναι στην πέμπτη, ενώ το Άμστερνταμ και η Βενετία συμπληρώνουν τη λίστα, στην ένατη και δέκατη θέση αντίστοιχα.

Σύμφωνα με την trivago, αυξήθηκαν οι μέσες προτιμώμενες τιμές σε πολλούς προορισμούς σε σχέση με τις αντίστοιχες του 2016.

Η μεγαλύτερη αύξηση παρατηρήθηκε στη Ρώμη όπου φέτος η μέση προτιμώμενη τιμή αυξήθηκε κατά 26% σε σχέση με την περσινή των 108 ευρώ και διαμορφώθηκε στα 136 ευρώ.

Στο Λονδίνο, η τιμή αυξήθηκε κατά 23%, από τα 149 ευρώ στα 183 ευρώ, ενώ στο Ναύπλιο παρατηρήθηκε μικρότερο ποσοστό αύξησης της τάξεως του 11%. Πιο συγκεκριμένα, η μέση προτιμώμενη τιμή από τα 92 ευρώ που ήταν, ανήλθε στα 102 ευρώ. 

Στην Κέρκυρα, η τιμή διαμορφώθηκε στα 114 ευρώ, από 109 που ήταν το 2016, ενώ στο Παρίσι η μέση προτιμώμενη τιμή ήταν 128 ευρώ, κατά 2% αυξημένη σε σχέση με την περσινή.