Τρίτη, 9 Μαΐου 2017

Ιταλία: 2.000 ευρώ σε όποιον μετακομίσει στη Μπορμίντα

Τουλάχιστον 2000 ευρώ προτίθεται να δώσει ο δήμαρχος ενός χωριού στην Ιταλία σε όποιον θελήσει να μετακομίσει στο χωριό, προσπαθώντας με αυτό τον τρόπο να δώσει ζωή στη γραφική Μπορμίντα.

Η Μπορμίντα είναι ένα ορεινό χωριό στη βορειοδυτική περιοχή της Λιγουρίας, όπου κατοικούν μόλις 394 άτομα.

Ο δήμαρχος του χωριού, ο Ντανιέλε Γκαλιάνο, αποφάσισε να δώσει σε όποιον αποφασίσει να νοικιάσει ή να αγοράσει σπίτι στη Μπορμίντα 2.000 ευρώ. Παράλληλα, σημειώνεται πως τα ενοίκια στην περιοχή κυμαίνονται γύρω στα 50 ευρώ.

Τα επίδοξα σχέδια του δημάρχου δεν έχουν ακόμα εγκριθεί από το τοπικό συμβούλιο, ενώ ένας τοπικός σύμβουλος του χωριού δηλώνει χαρακτηριστικά: «Εξακολουθούμε να επεξεργαζόμαστε το σχέδιο, αλλά όλοι είναι ευπρόσδεκτοι να έρθουν και να ζήσουν εδώ. Είμαστε μια μικρή κοινότητα, αλλά πολύ φιλόξενη. Είμαστε σε μια ορεινή περιοχή αλλά όχι μακριά από τη θάλασσα – είναι ένας υγιεινός τρόπος ζωής και ο αέρας είναι πολύ καθαρός».

Ωστόσο, δεν ήταν λίγοι αυτοί που απάντησαν στην ανάρτηση του δημάρχου στο Facebook, πως θα προτιμούσαν να παραιτηθούν από τα μετρητά αν για αντάλλαγμα υπάρξει μία θέση εργασίας στην πόλη.

Ένας υποψήφιος κάτοικος του χωριού αναφέρει: «Κύριε Δήμαρχε, είμαι διαθέσιμος να μετακομίσω και να αρνηθώ τα 2.000 ευρώ, αλλά δεν μπορώ να ζήσω με τον αέρα. Έχω μια οικογένεια με δύο μικρά παιδιά, αν μπορείς να εγγυηθείς για μια δουλειά, ακόμα και την πιο ταπεινή, θα ερχόμουν ευχαρίστως».
http://www.nooz.gr