Παρασκευή, 12 Μαΐου 2017

Συνεχίζουν Ζορμπάς και Σπίνουλας. Φεύγουν Κουτζαβασίλης και Σιόντης

http://www.enimerosi.com
Ήρθε μετά από δέκα σχεδόν χρόνια στον ΑΟΚΚ ο Σπύρος Σπίνουλας και με τις 22 εμφανίσεις του στο πρωτάθλημα, πρώτη φορά στη Σούπερ Λίγκα, απέδειξε ότι αξίζει μια θέση στο ρόστερ και της επόμενης χρονιάς και αυτό εκτιμήθηκε από την ομάδα, όπου του ανανέωσε το συμβόλαιο. Το ίδιο έγινε και με τον Παναγιώτη Ζορμπά, τον πρώτο σε ασίστ φέτος (τέσσερις), η παρουσία του στην ομάδα όλα αυτά τα χρόνια θεωρείται απόλυτα πετυχημένη και φυσικά η ανανέωση του συμβολαίου του είναι πολύ καλή είδηση για τον ΑΟΚΚ, που εξέδωσε ανακοίνωση αναφέροντας για τους δυο ποδοσφαιριστές:
«Η ΑΟΚ ΠΑΕ ΚΕΡΚΥΡΑ ανακοινώνει ότι ήρθε σε συμφωνία με τους ποδοσφαιριστές Σπίνουλα Σπύρο και Ζορμπά Παναγιώτη για την ανανέωση του συμβολαίου τους για ακόμα έναν χρόνο, με τους ποδοσφαιριστές να αγωνίζονται στην ομάδα μας μέχρι το καλοκαίρι του 2018.  Τους ευχόμαστε μια καλή και επιτυχημένη αγωνιστική χρονιά».

Οι περιπτώσεις Κουτζαβασίλη και Σιόντη


Τον έφερε στην Κέρκυρα ο Μιχάλης Γρηγορίου, τον πίστεψε και του έδωσε φανέλα βασικού, κάτι το οποίο αποδείχθηκε σωστότατο, αφού ο Φώτης Κουτζαβασίλης, τον δικαίωσε, ήταν πραγματικός κέρβερος κάτω από τα γκολπόστ της Κέρκυρας τα τέσσερα χρόνια που φόρεσε τη φανέλα. Η εξαιρετική του παρουσία και φέτος, δεν άφησε αδιάφορες πολλές ομάδες που τον θέλουν στο ρόστερ τους, το συμβόλαιό του λήγει 30/6/2017 και μπορεί πλέον να επιλέξει αν θα συνεχίσει στον ΑΟΚΚ ή θα πάει σε άλλη ομάδα. Οι σειρήνες λένε ότι ο Πανιώνιος, που συμφώνησε και θα έχει τεχνικό τον Μιχάλη Γρηγορίου, τον έχει στο στόχαστρο του και δεν είναι δύσκολο να μετακομίσει και αυτός στη Ν. Σμύρνη. Οι συζητήσεις με τον ΑΟΚΚ και οι προτάσεις έχουν γίνει, αλλά ο Φ. Κουτζαβασίλης, θέλει κάτι περισσότερο  και κοιτάζει όχι απλά τι τον συμφέρει για το μέλλον του, αλλά και μια ευρωπαϊκή προοπτική που έχει ο Πανιώνιος που έχει περισσότερες από 50% πιθανότητες να τον εντάξει στις τάξεις του.
Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει με τον Στέφανο Σιόντη, τον αμυντικό μέσο που κατά γενική ομολογία ήταν φέτος ο MVP της Κέρκυρας, ο παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές, αλλά κυρίως με την καλύτερη και σταθερότερη αγωνιστική παρουσία από κάθε άλλον. Σίγουρα ψάχνει κάτι καλύτερο, ένα μεγαλύτερο συμβόλαιο και μια ομάδα με περισσότερες φιλοδοξίες και ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Και ο Σιόντης που λήγει το συμβόλαιό του σε επτά εβδομάδες το σκέφτεται, έχει δείξει ότι αγαπάει την Κέρκυρα, αλλά ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής στα 29 του, σκέφτεται πολύ περισσότερο το μέλλον του και γιατί όχι ένα καλό συμβόλαιο. Φαίνεται ότι οι δυο (Σιόντης, Κουτζαβασίλης) κατά γενική ομολογία καλύτεροι παίκτες του ΑΟΚΚ  φέτος, δεν θα είναι στο ρόστερ του ΑΟΚΚ την επόμενη χρονιά. Επίσημα δεν μπορεί κανείς να πει κάτι, τα στόματα είναι όλα κλειστά.