Σάββατο, 13 Μαΐου 2017

Κέρκυρα. Κορυφαίες στην Ευρώπη δύο Κερκυραϊκές παραλίες

Δύο παραλίες της Κέρκυρας, το Κανάλ ντ’ Αμούρ και το Πόρτο Τιμόνι είναι ανάμεσα στις 15 καλύτερες στην Ευρώπη για το 2017 όπως αναδείχθηκαν από τις προτιμήσεις ταξιδιωτών από όλο τον κόσμο στην ιστοσελίδα για την προώθηση των ευρωπαϊκών προορισμών, European Best Destinations.
Μάλιστα οι δύο παραλίες της Κέρκυρας βρίσκονται στη δεύτερη και τρίτη θέσεις των προτιμήσεων, με την πρωτιά να καταλαμβάνει η παραλία  «Praia dos Galapinhos» στο Σετούμπαλ Πορτογαλίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των επιλογών των επισκεπτών του  European Best Destinations στις καλύτερες παραλίες της Ευρώπης η Ελλάδα έχει την τιμητική της. Αφού εκτός των δύο παραλιών της Κέρκυρας συμπεριλαμβάνονται επίσης η παραλία Σεϋχέλλες Ικαρίας, το Σίμο στην Ελαφόνησο και το Ξι στην Κεφαλονιά.
Οι 15 καλύτερες παραλίες στην Ευρώπη για το 2017 είναι οι εξής:
1. Praia dos Galapinhos - Arrabida Natural Park | Σετούμπαλ- Πορτογαλία
2. Κανάλι του Έρωτα/ Canal d'Amour | Σιδάρι Κέρκυρας
3. Πόρτο Τιμόνι/ Αφιώνας | Κέρκυρα
4. Santa Giulia Beach | Κορσική
5. Moscenicka Draga Beach, Κροατία
6. Pregonda beach | Μινόρκα, Ισπανία
7. Monterosso al Mare | Cinque Terre – Ιταλία
8. Cala Agulla beach | Μαγιόρκα, Ισπανία
9. Mitjaneta beach | Μινορκα, Ισπανία
10. Palombaggia Beach | Πόρτο Βέκιο – Κορσική
11. Παραλία Σεϋχέλλες | Ικαρία, Ελλάδα
12. Ballota Beach | Αστούριες- Ισπανία
13. Σίμος, Ελαφόνησος
14. Ξι | Κεφαλονιά
15. Playa de las Teresitas | Τενερίφη, Ισπανία
Το Κανάλ ντ Αμούρ
Η EBD ενημερώνει τους επισκέπτες της ιστοσελίδες της ότι: Το "Canal d’ Amour" ή "Κανάλι του έρωτα" είναι μια παραλία εξαιρετικής ομορφιάς, ή οποία βρίσκεται σε ένα παραδοσιακό χωριό της Κέρκυρας, στο Σιδάρι.  Το Σιδάρι βρίσκεται στη βόρεια Κέρκυρα και είναι σημείο αναφοράς για κάθε επισκέπτη του νησιού. Βρίσκεται σε απόσταση 32 χλμ. από την πόλη. Αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα θέρετρα του Ιονίου και έχει αποκτήσει παγκόσμια φήμη, την οποία οφείλει στο περίφημο λευκά σμιλεμένα βράχια και καταγάλανα νερά , που συνθέτουν ένα εξωτικό σκηνικό.  Μια συστοιχία από αμμώδη βράχια, υψώνονται μέσα από τη θάλασσα και λόγω της τριβής τους με τα κύματα σχηματίζουν παράξενα σχήματα. Τα βράχια που σχηματίζουν το Κανάλι της Αγάπης της Κέρκυρας, λόγω της εύθραυστης σύνθεσης τους, επέτρεψαν με το πέρασμα του χρόνου στην θάλασσα, αλλά βασικά στην διαβρωτική δράση του ανέμου, να τα κάνει "αυλακωτά", σκάβοντας έτσι το κανάλι από κάτω. Ανάμεσά τους υπάρχει ένα υπόγειο μονοπάτι, το οποίο μπορεί κανείς να το περπατήσει ή να ξεκουραστεί από το κολύμπι. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο βυθός σε αυτό το σημείο, καθώς υπάρχουν αρκετές θαλάσσιες σπηλιές, που αποτελούν πρόκληση για τους λάτρεις των καταδύσεων. Ο μύθος λέει ότι αν ένα ζευγάρι κολυμπήσει μαζί σε αυτά τα νερά θα είναι για πάντα μαζί!
Αξίζει να σημειώσουμε ότι στο Σιδάρι έχουν ανασκαφεί ίχνη οικισμού της Νεολιθικής Εποχής που χρονολογείται από το 3000 π.Χ. και σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία είναι ο αρχαιότερος του νησιού.
Το Πόρτο Τιμόνι
Το Πόρτο Τιμόνι είναι μια πανέμορφη, παραλία, καλά κρυμμένη και όχι ιδιαίτερα γνωστή κάτω από το χωριό Αφιώνας και κοντά στον Άγιο Γεώργιο Πάγων. Στην ουσία πρόκειται για δύο διαφορετικές παραλίες που χωρίζονται από μια στενή λωρίδα γης. Η μικρότερη ονομάζεται Λιμνί και η μεγαλύτερη Πόρτο Τιμόνι. Πραγματικά η τοποθεσία εκεί είναι εκπληκτική, καθώς καταπράσινοι πυκνοί λόφοι καταλήγουν στις δύο αυτές παραλίες, η μία με τα γαλανά και η δεύτερη με τα πιο σκούρα μπλε νερά. Οι δύο αυτοί κόλποι, όπως θα διαπιστώσετε έχουν και διαφορετική θερμοκρασίας νερών. Για να φτάσετε στο Πόρτο Τιμόνι θα πρέπει να πάρετε το μονοπάτι που ξεκινά από την μικρή πλατεία του Αφιώνα. Η διάρκεια της διαδρομής μέχρι την παραλία είναι περίπου 20 λεπτά, όμως θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς το μονοπάτι αν και πολυπερπατημένο είναι απότομο και σε ορισμένα σημεία κακατράχαλο. Το μόνο που θα βρείτε στο Πόρτο Τιμόνι είναι οι κλειστοί, απάνεμοι κόλποι, πεντακάθαρα νερά και λίγους λουόμενους.
porto timoni beach corfu 4Εννοείται ότι είναι εντελώς ανοργάνωτη παραλία για αυτό θα πρέπει να έχετε μαζί σας νερό και όλα τα απαραίτητα για την παραμονή σας εκεί. Μπορείτε αν θέλετε να συνεχίσετε το μονοπάτι προς την άκρη της χερσονήσου, το οποίο καταλήγει στο εκκλησάκι του Αγίου Στυλιανού που είναι χτισμένο μέσα σε μια μικρή σπηλιά.
Η ιστοσελίδα «European Best Destinations»
Πρόκειται για έναν ταξιδιωτικό οργανισμό, που εδρεύει στις Βρυξέλλες και δημιουργήθηκε για να συμβάλλει στην ανάπτυξη του τουρισμού και πολιτισμού στην Ευρώπη. Η επίσημη ιστοσελίδα European Best Destinations είναι αφιερωμένη στην προώθηση των καλύτερων προορισμών στην Ευρώπη. Όπως αναφέρει στο  ιστορικό: Για περισσότερα από δέκα χρόνια το E.B.D  έχει προσφέρει στους ανθρώπους από ολόκληρο τον κόσμο, έμπνευση για καλύτερες διακοπές  όλων των κατηγοριών, ειδών και προτιμήσεων. Κάθε χρόνο εκατομμύρια επισκέπτες της σελίδας ψηφίζουν για τον αγαπημένο τους ευρωπαϊκό προορισμό κι έτσι καθορίζουν την τουριστική τάση της επόμενης περιόδου, ενώ αναδεικνύουν τους καλύτερους προορισμούς.

Πάνω από 4,2 εκ επισκέπτες
Όπως μας πληροφορεί το European Best Destinations: Μέσω της επικοινωνίας του με μεγάλο αριθμό πολιτών από ολόκληρο τον κόσμο διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην προώθηση της Ευρώπης, ως υπ’ αριθμόν ένα προορισμό στον κόσμο. Η ιστοσελίδα του EBD έχει γίνει τόπος συνάντησης των ταξιδιωτικών γραφείων με τους ταξιδιώτες και κύρια διαδικτυακή πύλη ανακάλυψης της Ευρώπης. Από το 2009 συνεργάζεται με τα μεγαλύτερα τουριστικά γραφεία της Ευρώπης. Οι δράσεις του περιγράφονται ως εξής: Ανάπτυξη on –line πληροφοριών σχετικά με τους κύριους προορισμούς στην Ευρώπη. Συνεργάζεται με τα κυριότερα γραφεία τουρισμού στην Ευρώπη, ενώ οι επισκέπτες της ιστοσελίδας του ξεπερνούν τα 4,2 εκ. Διαδίδει τις τουριστικές πληροφορίες σχετικά με τους διάφορους προορισμούς μέσω των μεγαλύτερων μέσων κοινωνικής δικτύωσης και με περισσότερους από 90 χιλ followers. Ενώ οι δημοσιεύσεις στα Διεθνή ΜΜΕ ξεπερνούν ετησίως τα 3 χιλ άρθρα. Κάθε χρόνο εκατοντάδες χιλιάδες μετέχουν στις ψηφορορίες των on –line διαγωνισμών σχετικά με τους καλύτερους προορισμούς της Ευρώπης. Γενικά το EBD καλύπτει περισσότερους από 260 προορισμούς, όπου ταξιδιώτες από ολόκληρο τον κόσμο έχουν πρόσβαση στις καλύτερες φωτογραφίες, τα βίντεο, τις καλύτερες εκδρομές και δραστηριότητες, ταξιδιωτικούς οδηγούς κ.α.