Δευτέρα, 15 Μαΐου 2017

Κέρκυρα. Με επιτυχία o 3ος «Μάμαθον» Κέρκυρας

Την Κυριακή 14 Μαΐου στις 11:00 το πρωί, η Πάνω πλατεία γέμισε μουσική και χαρούμενες φωνές από οικογένειες που παρευρίσκονταν εκεί με τα παιδιά τους. Ο λόγος για τον 3ο «Μάμαθον» από το Σύλλογο «Φάρος Ζωής» με αφορμή τη γιορτή της μητέρας.
Η πεζοπορία ξεκίνησε από την Πάνω Πλατεία έκανε το γύρο της πόλης και κατέληξε στο σημείο αφετηρίας. Στην πλατεία υπήρχαν δραστηριότητες και εκπλήξεις για τα παιδιά, ενώ όπως σε κάθε δράση του Συλλόγου, υπήρξε ενημέρωση για την Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών στο Όραμα Ελπίδας και χώρος για όποιον/α επιθυμούσε να γίνει δότης.  

mama2mama 3mama 4
Η πρόεδρος του Συλλόγου, Σοφία Ροζή, δήλωσε στην Κ.Σ. : «Το 3ο “Μάμαθον” Κέρκυρας είναι μια γιορτή ζωής, μια γιορτή αγάπης. Τιμούμε μ’ αυτόν τον τρόπο τις μητέρες όλου του κόσμου. Όπως η μητέρα δίνει ζωή, έτσι και ο εθελοντής δότης δίνει ελπίδα στη ζωή. Κάνοντας αυτόν τον παραλληλισμό, συνδέσαμε τη γιορτή της μητέρας με την καμπάνια που κάνουμε για να αυξήσουμε τους εθελοντές δότες μυελού των οστών στην Ελλάδα επειδή βρισκόμασταν στις τελευταίες θέσεις. Μανούλες, μπαμπάδες,παιδιά, γιαγιάδες και παππούδες δίνουν το παρόν για έναν όμορφο περίπατο και να περάσουμε καλά σε αυτήν τη γιορτή ζωής.»
*Ο Σύλλογος «Φάρος Ζωής» είναι ένας σύλλογος μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και βοηθά οικογένειες τα παιδιά των οποίων νοσούν από σοβαρές ασθένειες που δε μπορούν πλέον να αντιμετωπιστούν στην Ελλάδα.
ΜΑΡΙΑ ΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ