Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2017

Στα αυτοκόλλητα το μέλλον των εμβολίων

Το 2017 είναι ένα από τα πιο "καυτά" σε επίπεδο δημόσιας συζήτησης για την Αμερική. Ένα από τα πιο φλέγοντα θέματα είναι ο εμβολιασμός των παιδιών.
       
Πριν λίγες μέρες ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε τηλεοπτικά ότι είναι υπέρ των εμβολίων στα μικρά παιδιά αλλά σε μικρότερη συχνότητα. Μια μεγάλη μάζα των Αμερικανών πιστεύουν στη θεωρία ότι τα εμβόλια σχετίζονται με τον αυτισμό. Στη σκιά όλων αυτών έρχεται μια προσπάθεια ώστε να εμβολιάζονται σωστά τα παιδιά και να καμφθούν οι αμφιβολίες άγνοιας και ευκολοπιστίας που έχουν γεμίσει τους γονείς.

       
Το ιατρικό περιοδικό Lancet δημοσίευσε ένα άρθρο για την προσπάθεια γιατρών να μεταφέρουν τον εμβολιασμό από τη σύριγγα στο αυτοκόλλητο τραυμοπλάστ. Προς το παρόν βρίσκεται σε πρώτο στάδιο, αλλά ο στόχος είναι να ενσωματώσουν 100 μικρές βελόνες που θα εκχύσουν το εμβόλιο στον οργανισμό του ανθρώπου.
       
«Είναι πολύ μικρές. Ίσα που μπορείς να τις δεις» εξηγεί η δρ. Ναντίν Ρουφαέλ, καθηγήτρια στο Emory University School of Medicine, επικεφαλής της προσπάθειας, σε συνεργασία με το Georgia Institute of Technology. «Δώσαμε έμφαση στην αποτελεσματικότητα του εμβολίου. Θα μπορεί το αυτοκόλλητο να έχει την ίδια επίδραση; Στις μέχρι τώρα εφαρμογές μας το έχει καταφέρει».
       
Το συγκεκριμένο αυτοκόλλητο τοποθετείται για μερικά λεπτά στον καρπό του ανθρώπου και αφαιρείται μετά από λίγο, με τις μικροβελόνες να έχουν ρίξει το εμβόλιο στον οργανισμό.
       
Στις μέχρι στιγμής έρευνες ερωτηματολογίου που έχουν κάνει, το 96% των ανθρώπων δήλωσε πως δεν ένιωσε κανένα πόνο και το 70% τέθηκε υπέρ του αυτοκόλλητου έναντι της σύριγγας.
       
Πηγή: Edition.cnn.com
      
Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline
http://www.ygeiaonline.gr