Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017

Διπλασιάζουν τον κίνδυνο θανάτου οι τηγανιτές πατάτες;

Ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι τηγανιτές πατάτες μπορεί ενδεχομένως να αυξήσουν τον κίνδυνο θανάτου.
Νέα έρευνα αποκάλυψε ότι άνθρωποι που καταναλώνουν τηγανιτές πατάτες περισσότερες από 2 φορές την εβδομάδα έχουν διπλάσιο κίνδυνο θνησιμότητας σε σχέση με όσους δεν κατανάλωναν τηγανιτές πατάτες.
Οι ερευνητές εξέτασαν τις διατροφικές συνήθειες 4.440 ανθρώπων ηλικίας 45-79 ετών για 8 χρόνια και παρατήρησαν ότι 246 συμμετέχοντες πέθαναν πριν το τέλος της έρευνας.
Η έρευνα δεν αποδεικνύει ότι οι πατάτες τηγανιτές οδηγούν στο θάνατο αλλά ότι άνθρωποι που πέθαναν κατά τη διάρκεια της έρευνας ήταν πιο πιθανό να τρώνε πατάτες τηγανιτές πιο τακτικά.
Η έρευνα ανακάλυψε σχέση μεταξύ της κατανάλωσης πατάτας τηγανιτής και του υψηλότερου κινδύνου θανάτου.
 Γράφει: Ψωμιάδου Εύη
Υπεύθυνη Ύλης
http://www.iatronet.gr