Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2017

Ένας σκύλος στο σπίτι, μπορεί να σώσει τη ζωή σας, ιδιαίτερα αν είστε μόνοι!

Έχοντας ένα σκυλί στο σπίτι σας, θα φέρει πολλή αγάπη στη ζωή σας. Θα μπορούσε επίσης να την κάνει να διαρκέσει περισσότερο.

Μια ομάδα ακαδημαϊκών από το Πανεπιστήμιο της Ουψάλα στη Σουηδία ανέλυσε τα αρχεία υγείας 3,4 εκατομμυρίων ανθρώπων σε αυτή τη βορειοευρωπαϊκή χώρα, όπου οι βάσεις δεδομένων περιέχουν αναλυτικές πληροφορίες για τις περισσότερες νοσηλείες, το ιατρικό ιστορικό όλων και ακόμη, πληροφορίες αν διαθέτουν ένα σκυλί ή όχι. Τέτοιες αναλυτικές εγγραφές καθιστούσαν σχετικά εύκολο να διερευνηθεί ο αντίκτυπος της ύπαρξης ενός σκύλου ως οικιακού συντρόφου.


Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά.

Οι άνθρωποι που είναι κάτοχοι σκύλων, ήταν λιγότερο πιθανό να έχουν καρδιαγγειακή νόσο ή να πεθάνουν από οποιαδήποτε αιτία κατά τη διάρκεια των 12 ετών που καλύπτονται από την έρευνα, σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύθηκε στις επιστημονικές εκθέσεις. Ο θετικός αντίκτυπος ήταν μεγαλύτερος για μεμονωμένους ανθρώπους, δήλωσε ο Mwenya Mubanga, συγγραφέας της έκθεσης από το τμήμα ιατρικών επιστημών του πανεπιστημίου και το εργαστήριο Science for Life.

"Η κυριότητα του σκύλου ήταν ιδιαίτερα εμφανής ως προστατευτικός παράγοντας για τα άτομα που ζουν μόνοι, τα οποία αποτελούν μια ομάδα που αναφέρθηκε προηγουμένως ότι διατρέχει μεγαλύτερο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων και θανάτου", δήλωσε ο Mubanga. "Ίσως ένας σκύλος μπορεί να σταθεί ως ένα σημαντικό μέλος της οικογένειας στα μονοπρόσωπα νοικοκυριά."
http://www.newmoney.gr